Učenici generacije

Učenici generacije  2017/2018. školske godine

Svojim trudom, radom, zalaganjem i znanjem svake godine se istaknu najuspešniji učenici. Na kraju školske 2017/2018. godine bilo je više kandidata za đaka generacije.To su Emilija Jovanović VIII-1, Marija Trajković VIII-2, Nina Stojanović VIII-2, Lazar Nikolčić VIII-3 i Andrija Blagojević VIII-4.

 Većinom glasova, za đaka generacije proglašena je Emilija Jovanović. Čestitamo!

U našoj školi se već tradicionalno biraju i najbolji sportista i sportistkinja generacije. Ove školske godine najbolji sportisti su Ilija Gavrilović VIII-2 i
Marta Ilić VIII-1.  

  Marija Trajković 

Marija Trajkovic

Zovem se  Marija Trajković, rođena sam 30. 07. 2003. godine u Leskovcu. Rođena sam kao jedino dete u porodici. Od malena sam počela da pokazujem interesovanje prema lepoj pisanoj reči, učestovla sam na literalnom konkursu “Pismo gluvom drugu” u okviru  projekta “Školica znakovnog jezika” I osvojila sam prvo mesto. Moja interesovanja su i u oblasti likovne umetnosti gde sam osvojila drugo mesto na konkursu “Razglednica grada”. Učestvovala sam na takmičenju iz istorije, bila na opštinskom, regionalnom i republičkom takmičenju. Zahvaljujući podršci mojih  nastavnika osvajala sam zapažena mesta na takmičenjima. Pored redovne škole stizala sam da uskladim I obaveze u muzičkoj školi “Stanislav Binički” gde sam završila nižu muzičku školu odcek – klavir i sada sam na drugoj godini odseka za etno pevanje. Trudiću se da tako nastavim i u srednjoj školi. Moja poruka drugarima iz osnovne škole je da ne odustaju, da ulažu u sebe, jer je znanje zaista jedino što nam niko ne može oduzeti, a mi vredimo onoliko koliko znamo. Volela bih da svi jednog dana postanemo uspešni i dobri  i zadovoljni ljudi, tome su nas nastavnici i učili.

Nina Stojanović

Moje ime je Nina Stojanović. Rođena sam 18.07.2003. godine u Leskovcu. Detinjstvo i odrastanje obeležili su nezaboravni trenuci tokom mog osmogodišnjeg školovanja u najlepšoj školi kraj reke, OŠ "Svetozar Marković". Temeljna znanja i prve petice kod učitelja Trajka obogaćena su zalaganjem mojih nastavnika. Uz divno druženje sa mojim drugarima, učenje mi je predstavljalo zadovoljstvo. Uspela sam da postignem značajne rezultate i postala nosilac Vukove diplome. U šestom razredu sam učestvovala na opštinskim takmičenjima iz istorije i biologije, kao i na okružnom takmičenju iz biologije. Ipak, najbolje rezultate ostvarila sam na takmičenjima iz tehničkog i informatičkog obrazovanja. Prva mesta na opštinskom i okružnom takmičenju osvojila sam u šestom razredu i učestvovala na republičkom takmičenju, dok sam u sedmom razredu osvojila treće mesto na opštinskom, prvo na okružnom i ponovo učestvovala na republičkom takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja. Pored redovnih obaveza i postignutih rezultata, uspešno sam završila i osnovnu muzičku školu. Slobodno vreme sam ispunila svirajući klavir i sportskim aktivnostima. Poručila bih svima da veruju u sebe i ulažu u svoje znanje jer je to najveća vrednost, što i poznata izreka kaže: “Znanje je moć!“  Život je putovanje i treba ga ispuniti uspesima i srećom.Nina Stojanovic

 Emilija Jovanović

Emilija Jovanovic

Zovem se Emilija Jovanović. Rođena sam poslednjeg dana marta 2003. godine.

Neko je davno rekao: „Znanje je moć“. Vođena ovom mudrošću, shvatila sam da je u životu, pored ambicija i takmičarskog duha, najvažnije biti dobar drug. To su pokazala moja učešća u kolektivnim sportovima, aktivnosti u naučnom klubu, kao i volontiranje na filmskom festivalu. Moja učešća, pobede i pohvale na raznim takmičenjima iz tehničkog i informatičkog obrazovanja, srpskog jezika i matematike, dali su mi još više pokretačke snage i vere, kao i moja porodica, nastavnici i prijatelji.

Hvala svima, jer moj uspeh je i njihov.. 

Lazar Nikolčić

Lazar Nikolcic

Zovem se  Lazar Nikolčić. Rođen sam 5.11.2003. godine u porodici koja nastoji da očuva tradiciju i ugled, koji su stekli naši preci, ali i da prihvati nove ideje mlade generacije.

Škola čini veliki deo naših života, u njoj stičemo znanja, družimo se, učimo da se smejemo, da plačemo, praštamo, da poštujemo i volimo. Učimo da budemo uspešni, pošteni ljudi. Uspeh može da bude ključna stvar u našim životima. To je ono što nas pokreće. Po mom mišljenju, uspeh je pasti i podići se svaki put kada se to desi.

Naša škola „Svetozar Marković“ je od mnoge dece stvorila veoma uspešne ljude. Njihovi rezultati su ogromni, a i ja činim mali delić toga uspeha.

Volim prirodne nauke, najviše od svega biologiju, matematiku i hemiju. Takođe, moja velika strast je i crtanje. Imam velike ciljeve u životu i svestan sam da moram mnogo da radim da bih to ostvario. Škola mi pomaže u njihovom ostvarivanju i otvara nam nova vrata iza kojih se krije naša budućnost.

Andrija Blagojević

Andrija Blagojevic

 Zovem se Andrija Blagojević. Rođen sam 10.10.2003. god. u Leskovcu. Mogu reći da vreme provedeno u osnovnoj školi predstavlja najlepši period moga odrastanja.

Osvojio sam mnogo nagrada na takmičenju iz srpskog jezika, od kojih izdvajam najdraže: druga nagrada na pesničkom konkursu „Moravske elegije – Branku Miljkoviću u čast“ i drugu nagradu na literarnom konkursu „Mašta može svašta“.

Volim i sport, i to najviše košarku i odbojku. Svim drugovima i drugaricama savetujem da se bave nekim sportom, koji vole, ali i da budu posvećeni čitanju i učenju. Sve je moguće. Možete ostvariti sve što poželite, samo morate biti uporni. Nikada ne odustajte i uspeh neće izostati! 

Sportisti generacije 2017/2018. školske godine

Marta Ilić

Marta ilic

Zovem se Marta Ilić. Imam 15 godina. Vreme provedeno u osnovnoj školi predstavlja najlepši period mog odrastanja. Košarka me je zanimala još dok sam bila mala. Kako sam odrastala, zavolela sam je sve više i više .Danas treniram za prvi tim u klubu “Aktavis”.U školi sam učestvovala u svim sportovima i naravno donosila nekad medalje, nekad diplome, ali je uvek bilo lepo druzenje sa vršnjacima.Teško je bilo sve uklopiti, i školu, i nastavu, ali uz veliku ljubav, sve sam uspela. Veoma sam ponosna na sve uspehe, koje sam postigla prethodnih  godina, što sa školom, što sa timom. Čovek u životu treba da sledi svoje snove jer uz veliki rad i ljubav sve se može ostvariti.

Ilija Gavrilović

Zovem se Ilija Gavrilović. Rođen sam 8. jula 2003. godine i sa ponosom kažem da sam bio đak škole kraj reke.

Zahvaljujući vaspitačici Bojani, učitelju Trajku, razrednom Miroslavu i Bojanu i svim ostalim nastavnicima naučio sam da svoju energiju i trud usmerim na učenje i sticanje znanja. Odužio sam se Vukovom diplomom, učešćem na matematićkom opštinskom i okružnom takmičenju, „Misliši“, likovnim konkursima, priredbama, humanitarnim akcijama i kvizovima sa parlamentom. Ali, moja najveća ljubav je sport. Menjao sam sportove dok se vremenom nisam pronašao u rukometu i već pet godina aktivno treniram. Sa školskim rukometnim timom  2018. godine smo osvojili prvo mesto na opštinskom takmičenju i drugo mesto na međuokružnom. Pored rukometa, učestvovao sam u odbojkaškom timu, košarkaškom, fudbalskom i timu za basket „3 na 3“. Takmičio sam se u trci na sto metara i stonom tenisu. Zbog svih ovih učešća i nagrada poneo sam titulu sportiste generacije.

Drago mi je zbog toga  i poručujem mlađim generacijama da budu istrajni i uporni u svemu što rade, da žele i teže višim ciljevima i uvek veruju u sebe.

Ilija Gavrilovic

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu