Učenici generacije

Učenica generacije  2021/2022. školske godine

Septembar je. Počela je nova školska godina. Stasala je još jedna generacija prvaka pred kojima su uspesi i pobede. Sa ponosom ćemo se sećati i uspeha prošlogodišnjih osmaka. U  veoma jakoj konkurenciji odličnih učenika sa Vukovom dipolomom, svojom svestranošću, istrajnošću i rezultatima sa takmičenja izdvojila se učenica Iva Marković, koja je odlukom Nastavničkog veća odabrana za učenika generacije.

  Iva Marković 

Iva Markovic

 

Pročitajmo prvu stranicu Ivine autobiografije! Želimo joj da nove stranice ispisuje još većim  uspesima i sjajnim rezultatima u daljem školovanju i budućoj profesiji!

„Zovem se Iva Marković. Ove redove pišem kao svršeni đak Osnovne škole „Svetozar Marković“. Peta sam generacija u mojoj porodici, koja je pohađala ovu školu, što uvek i sa ponosom ističem.

Sećanja me vraćaju na sam početak, na prve korake u školskim hodnicima, na susret sa vaspitačicom Bojanom, koja nam je odškrinula vrata školovanja. Vaspitačica Bojana odškrinula, a zatim učiteljica Ana široko otvorila. Učiteljica Ana – osoba toliko jaka, a nežna, brižna i pažljiva, istovremeno i psiholog i pedagog, podrška i podsticaj i uvek objektivan kritičar, a prijatelj za ceo život. Ona je verovatno najveći „krivac“ što ove redove pišem kao đak generacije. Prepoznala je i podržala moju želju za znanjem kao i takmičarski duh.

Moja interesovanja se nisu mnogo promenila od početka školovanja do danas. Prvo sam se susrela sa matematikom i Opštinskim takmičenjem, a kasnije i sa višim rangom takmičenja. Od petog razreda sam se upoznala sa novim predmetima i nastavnicima, koji su znanje i gradivo prenosili sa puno strpljenja i posvećenosti, te su u skladu sa tim i moja interesovanja bila šira. Zahvaljujući nastavnici Mileni gramatika i srpski jezik nisu bili bauk, pa ni takmičenja. Nastavnik Miloš je uspeo toliko da mi približi matematiku da mi je bila omiljeni predmet, kao i nastavnica Vesna hemiju koju sam učila dve godine, ali sam za to vreme stekla znanje, samouverenost i iskustvo kao čvrst temelj za nastavak učenja. Svega se dobro i rado sećam – svake nagrade, prvog mesta na Okružnom takmičenju iz hemije, drugog mesta, takođe iz hemije, prvih i drugih mesta na Opšinskom i Okružnom takmičenju iz srpskog jezika, iz matematike takođe prvih mesta na Opštinskom, drugih i trećih na Okružnim takmičenjima. U stvari, nije bilo školske godine bez nekog dobrog plasmana sa takmičenja. Svako od nastavnika je uspeo na svoj način da dopre i podstakne najbolji i najkreativniji deo mene. Bilo je mnogo likovnih, literarnih konkursa, kao i nagrada i pohvala sa istih. Upečatljivo mi je i takmičenje iz nemačkog jezika u osmom razredu gde sam bila jedini kandidat u celom Jablaničkom okrugu, mada ja do dana takmičenja to nisam znala, ali je zato nastavnica Ljubica radila sa mnom kao da imam najjaču konkurenciju.

Rado se setim svog boravka u osnovnoj školi, svog VIII/1, razrednog Jovice, koji je uvek imao razumevanja i bio bezrezervna podrška kao i svih nastavnika i osoblja koji nisu pomenuti samo iz razloga opširnosti. Mojih osam godina školovanja je period kojim se ponosim i koji ne bi bio tako lep i uspešan bez svih vas.“

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu