Predmetna 2020/2021

Dragi osmaci,

Protekla školska godina je bila izazov za sve nas. Najveći teret podneli ste upravo vi, ali smo svi zajedno mnogo toga naučili. 

Naučli smo da budemo strplјivi, da zastanemo i saslušamo se međusobno. Shvatili koliko smo hrabri. Zaklјučili da je zdravlјe najdragocenije i da nam je prioritet da naučimo da ga čuvamo.

Naučili smo da učimo!

Tags:

Republičko takmičenje iz engleskog jezika

Republičko takmičenje iz engleskog jezika održano je 30.5.2021. godine u OŠ „Rade Drainac“ u Beogradu.Učenica naše škole, Dunja Stojanović, koja je prethodno osvojila drugo mesto na Opštinskom i prvo mesto na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika, još jednom je pokazala da se veliki rad, trud, vežbanje i angažovanje isplate.

Tags:

Republičko takmičenje iz istorije

Nakon uspešnog starta na opštinskom takmičenju iz istorije, učenik Luka Pavlović-VIII3, osvojio je drugo mesto na regionalnom takmičenju, 15.5.2021.Ovim uspehom Luka se plasirao na republičko takmičenje.

Tags:

Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture

Republičko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture, održano je 30.5.2021. na Filološkom fakultetu u Beogradu. Našu školu predstavljao je, a slobodno možemo reći i proslavio, Bogdan Mladenović, učenik 8/2 koji je po drugi put u ovoj školskoj godini osvojio 1. mesto, a test uradio sa maksimalnih 20 poena.

Tags:

Republičko takmičenje iz matematike

Posle niza prvih nagrada na opštinskim i regionalnim takmičenjima od trećeg razreda pa do sada, naši šestaci Ognjen Stamenković i Petar Minić su se i ove godine izdvojili medju najboljima i plasirali se na najviši rang takmičenja iz matematike za njihov uzrast.

Tags:

Opštinsko takmičenje u odbojci

Devojčice naše škole su na opštinskom takmičenju u odbojci 13.5.2021. godine  osvojile 3.mesto.

Tags:

Likovna Izložba Dunje Stojanović

Dana 31.5.2021. u prostorijama OŠ "Svetozar Marković" otvorena je likovna izložba Dunje Stojanovic, učenice odeljenja 8/3. Reč je o veoma talentovanoj učenici koja svojim radom i rezultatima krece blistavimputem u nastavku školovanja.

Tags:

Republičko takmičenje Književna olimpijada

Na Republičkom takmičenju Književna olimpijada Bogdan Mladenović, učenik 8/2 razreda osvojio je 1. mesto.

Takmičenje je održano u Beogradu na Filološkom fakultetu 23. maja 2020.godine.

Tags:

Deseta po redu Vaskršnja humanitarna akcija u organizaciji đačkog parlamenta 

U ovogodišnjoj akciji učestvovali su učenici svih razreda naše škole. Prikupljeno je oko 350 jaja, a od prodaje je prikupljeno 50.350 dinara. Ovaj (rekordni) iznos biće iskorišćen za učenike naše škole kojima je pomoć najpotrebnija.

Tags:

Strana 1 od 3

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu