Aktivnosti

Okružno takmičenje iz matematike

Okružno takmičenje iz matematike je održano 12.3.2022.god. sa početkom u 10 časova . Organizator takmičenja je bila OŠ „ Kosta Stamenković“ iz Leskovca. Učestvovali su učenici  od  IV do VIII razreda .Sa učenicima su pošli  njihovi predmetni nastavnici, koji su kasnije uzeli učešće u pregledu radova.

Tags:

Svetosavske svečanosti

U sali Narodnog pozorišta 26.1. održana je Svetosavska akademija u organizaciji Tehničke škole “Rade Metalac” na kojoj su uručene nagrade.

Ove godine naša škola dobila je Svetosavsku povelјu za doprinos u širenju duha Svetosavlјa i unapređenju obrazovno-vaspitnog rada u protekloj godini.

Tags:

Obeležavanje sportskih terena

U okviru planiranih aktivnosti za školsku 2021/2022. godinu, nalazi se i obeležavanje spoljašnjeg terena škole.

Opštinsko takmičenje učenika  iz matematike

Opštinsko takmičenje iz matematike je održano 20.2.2022.god. sa početkom u 10 časova . Organizator takmičenja je bila OŠ „ Kosta Stamenković“ iz Leskovca. Takmičenje je održano u tri škole, zbog epidemiološke situacije. Učenici trećeg razreda su se takmičili u OŠ „ Petar Tasić“, učenici četvrtog i osmog razreda u OŠ „ Josif Kostić“ , a učenici petog, šestog i sedmog razreda u OŠ „Kosta Stamenković“.

Sa učenicima razredne nastave na takmičenje su pošli učitelji Tatjana Stojković, Ana Gavrilović, Trajko Milošević i Zoran Ilić. Pet učenika 3. razreda je nagrađeno. Iz 4. razreda je nagrađeno sedam učenika i svi će učestvovati i na Okružnom takmičenju. 

Sa učenicima su pošli  predmetni nastavnici Trenčić Valentina , Jović Olgica i  Pavlović Miloš , koji su kasnije uzeli učešće u pregledu radova. Od V do VIII razreda na takmičenju je učestvovalo 19 učenika  naše škole, na okružnom takmičenju se plasiralo 15 učenika. Učenici koji su se plasirali  su:

Tags:

Početak 2. polugodišta školske 2021/2022. godine

Odlukom Ministarstva prosvete, drugo polugodište počinje 24.1. 2022. godine. Nastava se odvija na sledeći način:

Učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju svakodnevno, neposredno u školi po prvom modelu. 

Učenici od 5. do 8. razreda nastavu pohađaju po kombinovanom modelu. 

Tags:

Obaveštenje o početku školske 2021/2022. godine

Draga deco, poštovani roditelji,

Školska 2021/2022. godina počinje u sredu 1. septembra i to po sledećem rasporedu smena:

Učenici od 1. do 4. razreda krenuće po podne sa početkom u 13.15h.

Učenici od 5. do 8. razreda krenuće pre podne sa početkom u 7:30h.

Tags:

Obaveštenje o realizaciji nastave od 21. februara 2022.

Poštovani učenici,

Odlukom Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola svi učenici će od ponedeljka početi sa radom po prvom modelu, a to znači neposredno ostvarivanje obrazovno-vaspitnog rada. U ponedeljak 21. februara 2022. godine učenici od 5. do 8. razreda počeće sa nastavom u prepodnevnoj smeni sa početkom u 7:30 časova; 
učenici od 1. do 4. dolaze u popodnevnu smenu sa početkom u 13:30 časova.

Tags:

Svaki 5. novembar, Romi u Evropi obeležavaju kao Međunarodni dan romskog jezika. Ovaj jezik se koristi širom sveta, prenosi se s generacije na generaciju i čuva njegovo nasleđe, uglavnom, u oralnoj formi.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu