Razredna - 2023-2024

Nedelja ljubaznosti i tolerancije

Učenici drugog razreda su ove nedelje sa svojim učiteljima obeležili Dan ljubaznosti 13. 11. i Dan tolerancije 16. 11. Nedelju smo započeli lepim porukama, uzajamno pokazivali empatiju i time učinili srećnijim jedni druge.

Dan grada

Povodom Dana grada organizovane su Igre bez granica u kojima su učestvovale sve osnovne škole iz Leskovca.Našu školu su predstavljali učenici trećeg i četvrtog razreda.

Tags:

Šahovska simultanka u D. Jajini


Dana 4.10.2023.g. u školi smo se družili sa našim bivšim učenikom, sada majstorskim kandidatom šaha i osnovačem škole šaha Alpha Square, Stefanom Stoiljkovićem,koji je održao čas šaha sa učenicima od 1. do 4. razreda i odigrao simultanku.

Tags:

Radionica: "Zdravlje ulazi na usta" 

Mesec oktobar je mesec zdrave ishrane, i tada imamo u izobilju lepe, zdrave i raznovrsne plodove voća i povrća.
Iz predmeta Svet oko nas prvaci su učili  kako da čuvaju svoje zdravlje baveći se sportom, boravkom i odmorom u prirodi, pravilnom higijenom, ali pre svega zdravom i raznovrsnom ishranom.

Tags:

Dečja nedelja

Dečja nedelja najveća je nacionalna manifestacija za zaštitu i promociju dečjih prava i ove godine se održava pod sloganom ,,Veliko srce dece Srbije".

Ona je posvećena unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja  u kojem deca mogu razvijati sve svoje potencijale. U duhu ovogodišnjeg slogana posebna važnost posvećuje se razvoju empatije i vršnjačke solidarnosti i tolerancije.

Tags:

ROSA DAN PEŠAČENJA

Planinarski Savez Srbije je 23. 9. 2023. godine organizivao najveću planinarsku manifestaciju Dan pešačenja pod sloganom KORAK BLIŽE ZDRAVLJU. Dan pešačenja predstavlja poziv javnosti u Srbiji da se toga dana pokrenu i naprave korak bliže zdravlju.

Poseta Crkvi Svetih Vrača-Kozme i Damjana u Šišincu

Dana 24. 10. 2023. učenici isturenog odeljenja naše škole iz Kukulovca, posetili su Crkvu Svetih Vrača-Kozme i Damjana u selu Šišincu.

Tags:

Druženje kao lek

U okviru Dečje nedelje, danas 6.10. u školi u D.Jajini, bilo je veselo. Učenici nižih razreda D. Jajine, deca PPG i trećaci gradske škole obeležili su dan zajedničkim doručkom, druženjem, sportskim takmičarskim igrama i fudbalom.

Tags:

Sveta Liturgija povodom praznika i slave Crkve Odžaklije


Dana 21. septembra, kada pravoslavna crkva proslavlja praznik rođenja Presvete Bogorodice-Mala Gospojina, učenici trećeg razreda, koji pohađaju časove verske nastave, učestvovala su u Svetoj Liturgiji povodom praznika i slave Crkve Odžaklije.

Strana 1 od 2

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu