Razredna - 2020/2021

Ponovo u pozorištu

Posle više od godinu dana, učenici razredne nastave su ponovo bili u prilici da pogledaju predstavu u Pozorištu. Zbog primene mera za suzbijanje virusa, 2. juna za učenike trećeg i četvrtog razreda i 7. juna za učenike prvog i drugog razreda naše škole, Narodno pozorište u Leskovcu je izvelo predstavu „Pinokio“.

Tags:

Drugaci i trećaci u susret Uskrsu!

Vaskrs je najradosniji pravoslavni praznik kome se deca najviše raduju. Najlepši običaj vezan za ovaj praznik je farbanje jaja i dekorisanje venčića i korpica koji će praznik učiniti lepšim i šarenijim.

Tags:

U susret Uskrsu

Učenici izdvojenog odeljenja u Kukulovcu su učestvovali u radionici pod nazivom ,,U susret Uskrsu'' koja je organizovana u saradnji sa Narodnim muzejom Leskovac, 14. aprila.

Tags:

VR/AR u učionici

 Učestvovanjem u projektu Rotary E-club of Serbia, učenici trećeg razreda sa svojim   učiteljem Zoranom Ilićem, imali su prilikе da zavire u virtuelnu realnost i ostvare nestvarnu šetnju pomoću novih tehnologija.

Tags:

Hristos vaskrese, radost donese

Dana 29.4.2021. godine trećaci i prvaci zajedno sa svojim učitelјima iz D. Jajine učestvovali su u likovnoj radionici pod nazivom "Hristos vaskrese, radost donese".

Tags:

Svetski dan dečje književnosti

Hans Kristijan Andersen, čuveni pisac za decu, rođen je 2. aprila 1805.godine. Njegov rodjendan je simbolično određen kao datum koji u celom svetu slavi dečju književnist. Iz njegovog pera rodilo se preko 150 najlepših bajki sveta.

Tags:

Prvaci vole matematiku

Najmlađi učenici naše škole su 14. maja posetili izložbu „Matematika i priroda“ u dvorištu Centra za stručno usavršavanje koja je oraganizovana u okviru manifestcije „Maj – mesec matematike“.

Cilj ove aktivnosti je popularizacija matematike i nauke.

Tags:

Četvrtaci u susret Uskrsu

Najradosniji praznik-Uskrs! Učenici 4. razreda naše škole su uživali u farbanju jaja sa svojim učiteljima i veroučiteljicom. 

Tags:

Od Rasa do Vračara

Zbog epidemiološke situacije ove godine nismo spremili priredbu, nismo obukli kostime i glumili Svetog Savu i njegove rođake, ali smo napravili kratak film o zadužbinama koje su nam Nemanjići ostavili.

Tags:

Strana 1 od 2

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu