Razredna - 2021/2022

Poligon nauke

Oktobarsko sunce 21.10. 2021. izmamilo je naše četvrtake na još jedno veselo prepodne u dvorištu "škole kraj reke". Ovo druženje ulepšali su predškolci sa svojim vaspitačima Bojanom i Majom. Učitelji četvrtog razreda Ana,  Trajko i Zoran pripremili su sa decom niz aktivnosti.

Tags:

Da drugarstvo u školi ne boli

U okviru Dečje nedelje u CSU u Leskovcu u četvrtak, 7. oktobra 2021. godine, za učenike četvrtog razreda OŠ „Svetozar Marković“ organizovana je radionica sa temom „Da drugarstvo u školi ne boli“.

Cilj radionice bio je da se učenici informišu o nasilju, vrstama nasilja i da se upoznaju sa načinama reakcije na nasilje.

Tags:

Četvrtaci prvacima „Štandovi obrazovanja“

Obeležavanje Dečje nedelje u OŠ „Svetozar Marković“ pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete“ počelo je veoma razigrano, šareno, veselo i edukativno. Učenici četvrtog razreda su sa svojim učiteljima i učiteljicom pripremili „Štandove obrazovanja“ za svoje nove drugare iz prvog razreda.

Tags:

Svetski dan hrane

Ove godine 15. oktobra, učenici prvog, trećeg i četvrtog razreda naše škole su sa svojim učiteljicama obeležili Svetski dan hrane i mesec oktobar, kao mesec hrane, nizom aktivnosti.

Cilj ovih aktivnosti je da se upozna značaj pravilne ishrane i  da se shvati važnost kvaliteta namirnica koje se koriste u ishrani.

Tags:

U prirodi sa drugarima

U utorak, 5. oktobra učenici razredne nastave su učionice zamenili parkovima. Učiteljice prvog razreda su svoje đake odvele do parka Devet Jugovića, drugi razred je bio na Hisaru, a stariji drugari su posetili Spomen-park. Ova aktivnost organizovana je povodom obeležavanja Dečje nedelje.

Tags:

Drugaci u Narodnom muzeju

Učenici drugog razreda naše škole su 27. septembra posetili Narodni muzej u Leskovcu, povodom Svetskog dana turizma.

Cilj ovo posete bio je upoznavanje sa prošlošću našeg kraja, razvijanje kulturnih navika i upoznavanje i poštovanje tradicije i kulturne baštine.

3D olovke

U okviru Dečje nedelje u CSU u Leskovcu u utorak, 5. oktobra 2021. godine, za učenike četvrtog razreda OŠ „Svetozar Marković“ organizovana je radionica sa temom „3D olovka“.

Opšti cilj je promovisanje dečijih prava, a posebno prava na kvalitetno učenje i izražavanje kroz korišćenje digitalne tehnologije.

Tags:

Jesenja likovna radionica

Zlatnožuta  jesen uselila se u učionice trećeg razreda 6.oktobra 2021. godine. Prosula je kestenje, orahe i kukuruze  po klupama, zašuštala je suvim lišćem  i  ponela decu u svet kreativnog stvaralaštva.

Tags:

DOBRODOŠLI PRVACI

Svečani prijem prvaka Osnovne škole “Svetozar Marković” obaviće se u sredu 1.septembra u dvorištu škole sa početkom u 13h.

Učenici 1.razreda doći će sa svojim roditeljima u školsko dvorište. U dvorištu će prvake dočekati nihovi učitelji i povesti do učionica.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu