Predmetna 2022/2023

Kamp Krosa RTS-a 2023 za decu iz regiona i dijaspore

Kamp Krosa RTS-a 2023 za decu iz regiona I dijaspore održao se ove godine u Požarevcu od 7-15 jula. Kamp je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, Grada Požarevca i Sportskog saveza Srbije, kao i uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Učenici kampa su bili ovogodišnji pobednici Krosa iz desetak evropskih zemalja, pobednici IKT festa, Strip - festa i učesnici projekta "Umrežena Srbija" - Identitetska veza.
Naša škola, kao deo ovog projekta bila je učesnik kampa. Predstavnici skole su bili učenici sedmog razreda:Jovan Pavlović I Ilija Lukić pod vodjstvom nastavnice italijanskog jezika, Blagice Nikolić.Deo ovog projekta za Jablanički Okrug bila je i OŠ "Bora Stanković" iz Bogojevca.

Naša škola je od marta ove godine povezana sa Dopunskom srpskom skolom "Sveti Sava "iz Vićence Italija.Saradnja će se nastaviti i naredne godine.  

Smeštaj učesnika bio je u učeničkom domu "Sonja Marinkovic" - Požarevac.
Program je sadržao jutarnje sportske radionice, obilazak kulturnih i istorijskih znamenitosti grada-domaćina i Branićevskog okruga: arheološko nalazište Viminacijum, ergela Ljubičevo, Saborna crkva, Gradski muzej, Galerija Milene Pavlović-Barilli, Krupaljsko vrelo...

Popodne su se odvijale obrazovne, umetničke, interaktivne radionice.

Uveče su bile prezentacije gradova učesnika, gde su naši učenici imali zapažen nastup.Bilo je i prezentacija država učcesnika:Norveške, Rumunije, Danske, Francuske, Španije, Slovenije, Hrvatske i Republike Srpske.

Pretposlednjeg dana održao se Kros svih učesnika, a sutradan prijem u Opštini grada Požarevca, gde nas je posetioi pozdravio v.d. ministar prosvete Djordje Milicević. Podeljene su diplome svim učesnicima kampa.

U toku nedelje dana intenzivnog druženja sklopila su se mnoga lepa prijateljastva, a na rastanku suze i nada da se ponovo vidimo sledeće godine.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu