Predmetna 2023/2024

Profesionalna orijentacija

Dana 16.4.2024. godine učenici 8. razredna naše škole posetili su Hemijsko-tehnološku školu „Božidar Đorđević – Kukar“. Poseta je organizovana u okviru aktivnosti Tima za profesionalnu orijentaciju naše škole.

Ljubazni domaćini su nam predstavili sve smerove koje će učenici osnovnih škola moći da izaberu prilikom upisa u njihovu školu, a naročito su ponosni na to što će od septembra 2024. godine učenicima biti dostupna još dva nova obrazovna profila – „izrađivač hemijskih proizvoda“ i „tehničar za grafičku pripremu“. Ovi profili će po prvi put omogućiti budućim učenicima da, po modelu dualnog obrazovanja, više dana nedeljno provode u renomiranim firmama (jedna od njih je „DCP Hemigal“) sa teritorije grada Leskovca, uz mogućnost zarade.

Pored zvanične prezentacije škole, učenici su imali mogućnost da vide sve prostorije škole, a najviše interesovanja su pokazali za frizerski salon u kome su videli kako izgleda šišanje, feniranje itd.

Takođe smo prisustvovali i reviji frizura koje su kreirali učenici hemijske škole. Pored naše škole, prezentaciji su prisustvovali učenici i nastavnici više osnovnih škola iz Leskovca i okolnih mesta.

U pratnji učenika bio je nastavnik Bratislav Zdravković, a učenici koji su posetili Hemijsko-tehnološku školu „Božidar Đorđević – Kukar“ su: Agatija Isailović 8-1, Vesna Zumberović 8-1, Emilija Mihajlović 8-1, Tina Saitović 8-2, Gabrijela Antić 8-3, Mina Cenić 8-3, Anđela Jovanović 8-3, Nina Živković 8-4, Pavle Marjanović 8-4, Marija Salković 8-4, Marija Stanojković 8-4, Stefan Stojković 8-4.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu