Predmetna 2018/2019

Preduzetništvo

Ministarstvo prosvete je u ovoj školskoj godini, između ostalih, pokrenulo i obiman projekat o školskom preduzetništvu. Učesnici ovog projekta bile su nekolicina gradskih škola među kojima i naša. Cilј projekta je promovisanje školskog preduzetništva sa posebnim akcentom na razvijanje Učeničkih zadruga.

Projekat naše škole sa simpatičnim nazivom “Kolačić za ormarić” podrazumevao je pripremu i prodaju medenjaka, kako bismo obezbedili sredstva za kupovinu školskog ormarića. “Poslastičari” su bili učenici drugog razreda koji su kroz niz radionica sa svojim nastavnicima realizovali projekat. Uz medenjake, kupci su dobijali i motivacione poruke koje su ispisivali učenici ostalih razreda. Projekat je započet 5. juna, a prodajna izložba uz prisustvo medija održana je 11. juna u školskom dvorištu.

Medenjaci su urađeni u saradnji sa Ugostitelјsko-turističkom školom i Visokom poslovnom školom u Leskovcu i mi im se ovom prilikom zahvalјujemo.

Čitav projekat vodio je tim za preduzetništvo škole na čelu sa direktorkom Tamarom Janković, koja je kao i uvek pružila podršku, ovog puta ne samo kao direktor već i kao aktivni član tima.

U izradi i degustaciji medenjaka svi smo posebno uživali.  

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu