Razredna - 2023-2024

Dan bez čitanja, propao dan!

U našoj školi se trudimo da usadimo i razvijamo kod dece zdrave stilove života od najranijeg uzrasta. Od prvog razreda neguje se ljubav prema čitanju, podstiču se učenici na razmenu i iznajmljivanje knjiga. Čitanje navodi decu na razmišljanje, razvija maštu, pruža zdravu osnovu za razvoj govora i pisanja, razvija nove ideje.

Čitanjem se uče moralna načela, bogati emocionalna inteligencija, razvija empatija, uči se upornost, optimizam, vera, ljubav i istrajnost. Da je čitanje jedno od načina da se kvalitetno provede slobodno vreme, pokazala je i naša učenica drugog razreda Mina Živković, koja je dobila nagradu Narodne biblioteke "Radoje Domanović" - ZMAJEVI ČITANjA.

Mina je proglašena za čitača 2023. godine, jer je iznajmila i pročitala najviše knjiga sa dečijeg odeljenja. Mina kaže da joj se sviđaju zanimljive knjige. Privukla je priča o gospodinu Oliveru koji se združio sa prijateljicom Laurom i zajedno su prolazili kroz mnoge avanture.

Čestitamo Mini na nagradi, ne sumnjamo da su u konkurenciji bili još neki naši učenici, naši čitači. Zahvaljujemo se biblioteci "Radoje Domanović" koja godinama neguje i razvija ljubav prema knjigama za sve uzraste i koja svojim aktivnostima podstiče sugrađane, škole, nastavnike i đake na saradnju. Na zanimljiv i kreativan način otvara vrata čarobnom svetu knjiga. Ponosimo se svojim učenicima i nastavljamo da zajedno gradimo školu koja čuva tradiciju i manire stare dame pored Veternice, ali na savremen način.

Tags:

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu