Učenici generacije

Učenici generacije  2016/2017. školske godine

U trci za đaka generacije bila je kao i uvek tesna pobeda. Lako je odabrati kandidate, ali je teže među najboljima odabrati najboljeg. Kandidati su bili Zorana Stojković, Anastasija Todorović, Antonina Mihajlović i Petra Cakić.

Ove godine većinu glasova odnela je Petra Cakić, nesumnjivi pobednik, ali verujte, ništa manje vredni nisu bili ni ostali maturanti. Predstavljamo vam đaka generacije i one koji su kandidovani za tu trku. 

  Zorana Stojković 

Zorana Stojkovic

Zovem se Zorana Stojković, rođena sam 23.02.2003.godine. Krenula sam ranije u školu, ako se pitate otkud ja na ovoj stranici sa osmacima.Sada sam u Gimnaziji, prirodno-matematički smer, ali sam iz osnovne škole ponela jako lepe uspomene. Učenje mi nije predstavljalo veliko mučenje, ipak ima predmeta u kojima su uživala malo više nego u ostalim. Pripremala sam se i takmičila iz srpskog i matematike. Od petog do osmog razreda nekoliko puta sam bila prva na opštinskom, zatim drugo ili treće mesto na okružnom iz oba predmeta, a u osmom razredu se oprobala i na takmičenju iz književnosti gde sam osvojila prvo mesto na opštinskom i treće na okružnom nivou.Trudiću se da tako nastavim i u srednjoj školi.Moja poruka drugarima iz osnovne škole je da ne odustaju, da ulažu u sebe, jer je znanje zaista jedino što nam niko ne može oduzeti, a mi vredimo onoliko koliko znamo.

Anastasija Todorović

Anastasija Todorovic

Zovem se Anastasija Todorović, rođena sam 11.11.2003. godine.S ponosom mogu da kažem da sam bila đak škole „Svetozar Marković“.Svakom od nas potrebna su krila za otkrivanje novog, za spoznaju sveta. Moja krila bila su moja porodica s jedne i moja škola s druge strane.Volela sam mnoge predmete, ali moja najveća ljubav bila je hemija.Dobila sam nagradu za izuzetne rezultate iz hemije, takmičila sam se, osvajala prva mesta, družila se i kroz rad i prijateljstvo delila sve sa nastavnicima koji su uvek bili tu za nas.Želim da kažem budućim generacijama da koliko je bitno da nahranimo sebe znanjem, toliko je važno družiti se, a mi smo to imali u našoj školi.Volela bih da svi jednog dana postanemo uspešni i dobri  i zadovoljni ljudi, tome su nas nastavnici i učili.

Antonina Mihajlović 

Antonina Mihajlovic

Moje ime je Antonina Mihajlović, rođena sam 17.05.2002.Mislim da je vreme provedeno u osnovnoj školi najlepši period mog odrastanja, kada sam stekla prve prijatelje, petice i prve uspehe u životu.Zahvaljujući trudu i zalaganjumoje učiteljice i čitavog nastavničkog kadra podsticana sam na stalne uspehe i dobre rezultate.Moja najveća ljubav bile su biologija i hemija pa sam vođena tom ljubavlju učestvovala na takmičenjima svih nivoa.Pomoć i podrška mojih nastavnica i veliki trud dovele su me mnogih nagrada.Kao značajnije izdvojila bihdva osvojena druga mesta na opštinskom i treće na okružnom takmičenju iz biologije, kao i treće mesto na opštinskom iz hemije.Smatram da čovek u životu treba da sledi svoje želje i snove, da stremi ka njihovom ostvarenju jer će samo tako biti biti srećan i ispunjen. 

Petra Cakić

Petra Cakic

 

Zovem se Petra Cakić, rođena sam 12.7.2002. godine u Leskovcu. Škola je dugo bila moja najveća ljubav. Vremenom  škola počne da biva više druženje nego učenje.Imala sam dobre nastavnike pa je učenje bilo zadovoljstvo, ali sam imala i odeljenje sa dvadeset i nešto najboljih prijatelja pa je druženje bilo pravo uživanje.Dobre ocene u školi nameću mnogo rada i obaveza, ipak uz dobru organizaciju sve se postiže. Takmičila sam se od petog do osmog razreda iz matematike, istorije i iz srpskog jezika.Bila sam dva puta druga na opštinskom i treća na okružnom iz matematike, treća na opštinskom iz istorije, a u osmom dobila i treću nagradu na opštinskom takmičenju iz književnosti.Aktivno učestvovala u radu Učeničkog parlamenta i vannastavnim aktivnostima.Iz osnovne škole izašla sam sa titulom đaka generacije, ali smo najlepše uspomene ipak stvarali na velikim odmorima i ekskurzijama.Svojim vršnjacima poručujem da prate svoje snove i da postavljaju sebi visoke ciljeve, jer je uspeh tada izazov koji nas pokreće.

Sportista generacije 2016/2017. školske godine

Emilija Milović

Emilija Milovic

Ja sam Emilija Milović. Rođena sam 2002.godine, 7.maja kao četvrto dete u porodici.Imam tri brata i jednu sestru.Vrlo rano sam razvila interesovanje za sport, a rano i počela da treniram košarku.Veliki uzor mi je bio i ostao Miloš Teodosić.Trudila sam se jako, a trud se isplatio.Došla sam do pozicije plejmejkera. Ponekad je bilo zaista teško usaglasiti sve školske obaveze i treninge, ali ljubav prema onome što radite vam uvek daje dodatnu snagu. Na školskim takmičenjima sam sa drugaricama iz škole osvajala medalje za svoju školu i posebno sam ponosna na te uspehe.Želim da poručim vršnjacima da veruju u sebe jer je to jedini put do uspeha.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu