Učenici generacije

Učenici generacije  2015/2016. školske godine

Na kraju školske 2015/2016. godine  bilo je teško odlučiti se za đaka generacije. Tu titulu je ponela Aleksandra Ljubenović, ali su nijanse odlučivale između nje i Olivere Petković, pa vam predstavljamo uspehe i jedne i druge.

  Olivera Petković

Olivera Petkovic

 

Ja sam Olivera Petković, rođena sam 4. 10. 2001. godine u Leskovcu. Od malena me je okupirala umetnost i pisana reč. Osvojila sam mnogo nagrada na literarnim konkursima od kojih izdvajam samo neke: I  nagrada na međunarodnom likovno-literarnom konkursu „Dosta su svetu jedne Šumarice”, III nagrada za pesmu povodom Dana planete Zemlje, 2014, II nagrada na konkursu povodom Dana osoba sa invaliditetom, 2015. godine za priču „Različiti, a isti”, II nagrada za priču na međunarodnom konkursu „Bogatstvo različitosti”, Tavankut, 2016. godine. Veliki broj mojih priča i pesama objavio je i dečji časopis  „Neven” iz Novog Sada.

Učestvovala sam na opštinskim i okružnim takmičenjima iz srpskog jezika, kao i na republičkom takmičenju iz italijanskog jezika. Povodom Dana škole u decembru 2015. godine u Centru za ekonomiku domaćinstva uz veliku podršku nastavnika Bojana Konstantinovića, organizovana je moja prva samostalna izložba radova nazvana  „Ka crvenom tepihu”. Bilo je izloženo stotinak crteža  modnih kreacija. Moja poruka svima je da treba slediti svoje snove,  jer jedino tako možemo ostvariti sebe.

Aleksandra Ljubenović

Aleksandra Ljubenovic

 

Zovem se Aleksandra Ljubenović i imam 15 godina. Mogu reći da vreme provedeno u osnovnoj školi predstavlja najlepši period moga odrastanja. Još od malih nogu sam volela da se igram sa osnovnim matematičkim operacijama, da bi polaskom u školu matematika postala moja najveća ljubav. Do sedmog razreda matematika je bila moja najveća strast, a onda smo kao novi nastavni predmet dobili hemiju. Sve više vremena sam posvećivala hemiji. Možda je razlog tome bila i moja nastavnica hemije, uvek nasmejana i vesela žena, osoba koja me je uvela u magični svet hemije i koja podržava moju želju da se u životu bavim  naukom. Pored nastavnice Vesne u proširivanju znanja van školskog okvira najviše su mi pomogli i  nastavnik matematike  Dušan, a  i moja razredna Ana Stanković. Njihova pomoć i puno vremena koje sam posvetila radu i vežbi bili su recept za postizanje mojih uspeha na takmičenjima. Izdvojila bih I nagradu na republičkom takmičenju iz hemije u 7. razredu, II u 8. i dve III nagrade na republičkim takmičenjima iz matematike kao nagrade koje mi najviše znače. Mogu da kažem da sam zaljubljenik u prirodne nauke, volim da saznajem nove stvari i nastojim da razumem prirodu koja nas okružuje.

Sportisti generacije 2015/2016. školske godine

Anđela Nikolić

Andjela Nikolic

Moje ime je Anđela Nikolić, rođena sam 16. 9. 2001. god. u   Leskovcu. Volim svoju osnovnu školu iako sam sada već njen bivši đak. Takmičila sam se u odbojci za svoju školu četiri godine, sa drugaricama iz škole smo postizale dobre rezultate. Vrhunac je bio prošle godine kada smo osvojile I mesto na opštinskom takmičenju. Osim toga, učestvovala sam i na sportskim igrama mladih u Beogradu gde smo zauzele II mesto u Srbiji.

Po završetku 8. razreda proglašena sam za sportistkinju generacije.

Pored uspeha u sportu, prioritet mi je škola i obrazovanje, jer samo tako mogu da budem kompletna ličnost. Svim mlađim drugarima savetujem da se bave sportom koji vole, ali i da budu posvećeni učenju. Sve je moguće, možete sve da ostvarite što poželite, samo morate da budete uporni i da nikada ne odustajete.

Marko Đorđević

Marko Djordjevic

Zovem se  Marko Đorđević, rođen sam  22. 6. 2001. godine.  Škola „Svetozar Marković” je do skoro bila moj drugi dom. Tu sam stekao prva prijateljstva, prve petice i prve sportske uspehe. Sportom sam počeo da se bavim veoma rano, a tek sa 11 godina sam se opredelio za fudbal. Takmičio sam se sa školskim timovima kad god  je to bilo moguće. Mogu reći da je 2016. godina bila jedna od uspešnijih u mom dosadašnjem bavljenju sportom. Od nagrada bih izdvojio III mesto u rukometu, I mesto na regionalnom nivou u trci na 100m i II mesto u štafetnom trčanju. Sa školskim timovim sam učestvovao u takmičenjima u plivanju, fudbalu, odbojci, pa sam zbog ovakvih rezultata poneo laskavu titulu sportiste generacije, na koju sam veoma ponosan.

Kontakt

Osnovna škola "Svetozar Marković" Leskovac

e-mail: svetozarmarkovicle@yahoo.com

Telefon: 016/243244

© 2017 OŠ "Svetozar Marković" Leskovac All Rights Reserved.

Main Menu